Skip links
Nieuws

Wat betekent de nieuwe pensioenwet voor u?

Wij informeerden u al eerder via nieuwsberichten over de nieuwe pensioenwet die op 1 juli 2023 van kracht is geworden, de Wet toekomst pensioenen.

Doel van de nieuwe wet is om het pensioenstelsel niet alleen betaalbaar te houden maar ook om het duidelijker en transparanter te maken.

Wie krijgt ermee te maken?

Eigenlijk alle werkgevers en werknemers met een pensioenregeling. Het grootst zijn de veranderingen bij de pensioenfondsen. Maar ook de pensioenen bij verzekeraars en premiepensioeninstellingen (PPI’s) zullen uiterlijk in 2028 gaan veranderen. Er zijn maar een paar uitzonderingen waarbij waarschijnlijk geen wijzigingen zullen optreden. Dat zijn de volledig verzekerde regelingen en de regelingen die onder de overgangsregeling kunnen blijven doorlopen.  

Op de website www.onsnieuwepensioen.nl kunt u hierover meer informatie vinden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Bent u werkgever en heeft u een pensioenregeling bij een verzekeraar of PPI waarbij wij uw adviseur zijn, dan nemen wij contact met u op om te bespreken of actie op korte termijn nodig is.

Bouwt u pensioen op bij een pensioenfonds, dan zullen de sociale partners in het fonds bepalen hoe de nieuwe pensioenwet ingevoerd gaat worden. De uiteindelijke gevolgen voor uw financiële plaatje kunnen wij daarna met u doornemen.

Indien u geen klant bij ons bent, dan zij wij u uiteraard ook graag van dienst! Maak uw interesse kenbaar via het contactformulier (via de button “meer weten”? hieronder).

Banksparen en lijfrente

De Wet toekomst pensioenen biedt ook extra ruimte om in de privésfeer aantrekkelijk een oudedagsvoorziening op te bouwen. Deze verruiming is al in 2023 mogelijk. Met terugwerkende kracht naar 1 januari kan een premie tot ca. 30% van het inkomen als aftrekpost worden opgevoerd. De exacte inleg berekenen wij graag voor u.  

De Wet toekomst pensioenen – THP Financial Guidance is ook hierbij uw adviseur!